18 Eylül 2012 Salı

KAROZAN; HAKKIMDA..........


Hakkımda
     1944’de Kastamonu-Araç ilçesi Akıncılar köyünde doğdu. Liseyi Ankara Maliye Okulu’nda bitirerek Ankara Defterdarlığı’nda memuriyete başladı. Vergi Denetmenliği yaptı. Yüksek öğrenimini Mali Bilimler Yüksek Okulu 3.sınıfında iken bıraktı. Serbest muhasebeci, mali işler kontrolörü gibi çalışmalardan sonra 1992 de emekli oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır. Kısa bir süre siyasetle uğraştı (1983-1984) ve Araç'ta ANAP'ın ilçe teşkilatını kurup başkanlığını yürüttü. 
     Ozanlar Vakfı, Kemalist Atılım Birliği, Çocuk Edebiyatçıları Birliği, Şair Ozanlar ve Sanatseverler Derneği, İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) gibi pek çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik, başkanlık yapmış olan şair,  Kasyö-Der (Kastamonu ve Çevresi Dayanışma Derneği) de ve Kurucularından olduğu Ar-Der (Ankara Araçlılar Derneği) de başkan yardımcılığında bulundu.
     Basında ilk şiiri 1965 de Ilgaz Sanat Dergisi’nde yer aldı. Şiir ve denemelerinde milli konuları ustalıkla işlemiştir. Mizah denemeleri daha çok, Tufan Baba’nın telkinleri ve teşviki ile çıkardığı Yalaka Dergisi’nde yayınlanmaya başlamış. 1968’de BİRİNCİ DEMET, 1976’da ÖĞRETMENİM, 1998’de 50 DEN SONRA AŞK BAŞKADIR adlı şiir kitapları yayınlandı. 2000’de GÖNÜL BAĞIM KASTAMONU adlı kitabında memleketiyle ilgili yazdığı şiir ve yazılarından bazılarını bir araya getirdi. Yazılarında ve şiirlerinde İsmail KARA dışında Yaşar HÜRCAN takma adını kullanan şair ve yazar, halk ozanı tarzında yazdığı şiirlerinde MAZLUMİ ve daha sonra KAROZAN mahlaslarını kullanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder